Kto Twoich smaków raz skosztuje, w nich się natychmiast zakochuje.
Banica ze serem i szpinakiem
Dynia
Egzotyczne owoce
Faszerowana dynia
Faszerowana papryka ze serem feta
Gris halva
Jaja po panagiorsku
Karp faszerowany
Milinka
Szakszuka
Tahini
Tarta cukinia
Tikwenik
To nie jest карталак
Rajskie jabłko
Ryż ze szpinakiem
Nigdy nie przekonałem się do Taratora. Banica w kazdej postaci jest wspaniała. szopska sałata, perożki i wiele wiele innych. Nadziewaną paprykę robimy w domu co najmniej 1 raz w miesiącu. Waldee
OdpowiedzUsuńHej. Będąc ostatnio w Bułgarii moja rodzinka a zwłaszcza dzieci zakochały się w parlence. Może masz jakiś przepis bym mogła choć po części odtworzyć potrawę w swoim domu. z góry dziękuję.
OdpowiedzUsuń